Україна та ЄС домовилися про пріоритетний скринінг аграрного законодавства — Шмигаль

Україна домовилася з Єврокомісією про пріоритетний аналіз законодавства у сфері аграрної політики. Це має посприяти зняттю напруги довкола впливу українського імпорту сільгосппродукції на ринки країн ЄС. 

Про це сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль на спільному брифінгу з прем’єром Польщі Дональдом Туском у Варшаві, пише Європейська правда.

Шмигаль повідомив, що домовленість про пріоритетний скринінг «аграрного» блоку законодавства серед п’яти кроків, над якими Україна працює спільно з Варшавою для пом’якшення напруги.

Україна звернулась до Єврокомісії з пропозицією провести невідкладний скринінг законодавства в аграрній політиці і транспорті, зазначив очільник українського уряду.

«Ми відкриті, ми хочемо зняти будь-які маніпуляції, міфи та дезінформацію, якою, до речі дуже активно, в гібридний спосіб, користується наш ворог — росія. Ми маємо рішення Єврокомісії щодо пріоритетного скринінгу розділу, який стосується агрополітики. Очікуємо, що це відбудеться наприкінці квітня, і це дійсно відкриє всю статистику і дасть нам дуже правдиві дані», — сказав Шмигаль. 

Як повідомлялося раніше, посли Європейського Союзу домовились щодо оновлення та продовження дії угоди про безмитну торгівлю з Україною. Згідно з оновленою угодою, до товарів, щодо яких можуть застосовуватися «автоматичні» захисні заходи, пропонується включити також овес, кукурудзу, крупи й мед. При цьому термін активації таких захисних заходів пропонується зменшити з 21 до 14 днів. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus