Мінекономіки презентувало каталог індустріальних парків України

Мінекономіки презентувало каталог індустріальних парків, який допоможе підприємствам знайти партнерів або місце з облаштованою інфраструктурою, де можна розмістити свої виробничі потужності, а також залучити нові інвестиції, повідомляє пресслужба.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Індустріальні парки — це чудова можливість для залучення інвестицій у реальний сектор і стимулювання економіки та розвитку регіонів. Підрахунки показують, що 1 гектар індустріального парку дозволяє створити 50 нових робочих місць, а $1 державних інвестицій в інфраструктуру індустріальних парків — залучити $6 додаткових приватних інвестицій. Розвиток індустріальних парків є важливою складовою нашої політики «Зроблено в Україні», саме тому на розвиток інфраструктури індустріальних парків на цей рік ми заклали 1 млрд грн», — зазначила Перший віцепрем’єр-міністр України — Міністр економіки Юлія Свириденко.

В Мінекономіки додали, що в каталозі індустріальних парків потенційний інвестор може знайти все необхідне для успішного вибору місця для свого бізнесу: від спеціалізації парків до місцевих стимулів для резидентів. Детальна інформація про розташування, площу, інфраструктуру та доступні послуги допоможе зрозуміти потенціал кожної локації. Крім того, каталог містить дані про податкові та інвестиційні стимули, що дозволить максимально використати переваги, які надає кожен індустріальний парк. 

З каталогом можна ознайомитись за посиланням.

  • На Полтавщині до Реєстру включили індустріальний парк «Смарт Тех Індастрі». На території парку збудують підприємства з переробки кукурудзи.
  • На початку квітня уряд зареєстрував два нові індустріальні парки — «ДНІСТЕР» та «Галіція». Інвестиції мають скласти 1,5 млрд грн.
  • На засіданні 23 квітня Уряд ухвалив рішення про включення індустріального парку BORSCHIV на Тернопільщині до Реєстру індустріальних (промислових) парків.
Виконано за допомогоюDisqus