НІБУЛОН отримав від Данії майже 13 млн євро на придбання сільгосптехніки

НІБУЛОН отримав 12,8 млн євро від Експортно-інвестиційного фонду Данії (EIFO). Кошти спрямують на придбання 74 одиниць сучасної сільгосптехніки, повідомили в пресслужбі агрохолдингу.

Фінансування надали у межах соціальної програми данського інвестиційного фонду, створеного для України. 

«Ми вдячні данським партнерам, що підтримують український бізнес, який зараз в умовах війни працює не завдяки, а всупереч. Нам справді життєво необхідно все більше таких позитивних сигналів як переконливих прикладів для наслідування. Тільки в такий спосіб ми зможемо якомога швидше відбудувати Україну», — зазначила Ірина Левківська, фінансова директорка НІБУЛОНу.

Читайте також: НІБУЛОН придбав нові телескопічні навантажувачі Case IH Farmlift, вони вже працюють на 2 філіях

«Фінансування допоможе компанії збільшити врожайність зернових за рахунок модернізації сільгосптехніки та зміцнити довгострокове фінансове становище компанії. Кредит важливий як для України загалом, так і для НІБУЛОНу зокрема. В EIFO ми пишаємося тим, що можемо зробити невеликий внесок у величезну роботу з відновлення, яка чекає на Україну і яка наразі є однією з найважливіших справ для її громадян. Ми з нетерпінням чекаємо на майбутню співпрацю з «НІБУЛОНом» та іншими українськими й данськими компаніями, які працюють в Україні», — сказав Педер Лундквіст, генеральний директор EIFO.

  • У липні 2023 року НІБУЛОН отримав перші 10 вагонів від проєкту USAID «Економічна підтримка України».
  • У серпні агрохолдинг отримав ще 10 нових вагонів-хоперів в рамках програми USAID.
  • НІБУЛОН повністю оновить автопарк у 2024 році, в лютому компанія заявила, що закуповує 76 тягачів Scania R450 Євро 5 та 64 напівпричепів бельгійського виробника STAS.
Виконано за допомогоюDisqus