Офіс президента не визначився з новим очільником Мінагро, який замінить Сольського — УП

В Офісі президента ще не вирішили, хто буде новим очільником Міністерство аграрної політики та продовольства замість Миколи Сольського, який написав заяву про звільнення, повідомляє «Українська правда», посилаючись на джерела в ОП.

Упродовж найближчих 2 тижнів парламент має звільнити Сольського, якому НАБУ повідомило про підозру в заволодінні державними землями.

За словами кількох співрозмовників УП, на цю посаду розглядали першого заступника аграрного міністра Тараса Висоцького, але він проходить підозрюваним у справі про розтрату понад 62 млн грн на закупівлях. 

Водночас в ОП розглядали варіант приєднання Мінагро до Мінекономіки. Зрештою від цієї ідеї, як переконують співрозмовники «Української правди» в уряді, відмовилися. Зокрема, тому що попередній досвід з об'єднанням цих відомств був невдалим.

Читайте також: Землі «Надії» і «Іскри» віджимали — ми написали заяву в НАБУ, — директор одного з інститутів НААН про «справу Сольського»

  • 23 квітня НАБУ вручило Миколі Сольському підозру у заволодінні державною землею. За даними слідства, до складу злочинної групи на чолі з топпосадовцем входили службові особи органів Держгеокадастру, а також особи, які контролювали діяльність цих органів, так звані куратори.
  • Після засідання суду 24 квітня, на якому Сольському мали обрати запобіжний захід, він заявив, що аграрні асоціації підтримують Міністерство аграрної політики. 
  • 25 квітня Сольський написав заяву про звільнення з посади міністра агрополітики.
  • 26 квітня суддя задовольнив клопотання прокурора та застосував до Сольського запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів до 24 червня 2024 року із заставою у 75,7 млн грн. Того ж дня міністр вийшов з СІЗО під заставу.
Виконано за допомогоюDisqus