Врожай зерна в росії може знизитися через посуху в ключовому для вирощування та експорту пшениці регіоні

російський Гідрометцентр бачить загрозу збереження посухи в травні в східній частині Південного федерального округу, одного з ключових регіонів країни для вирощування та експорту пшениці, пише Bloomberg.

«На переважній території європейської частини росії умови для весняних посівних робіт і вегетації більшості сільськогосподарських культур будуть в основному близькими до середніх», — йдеться в прогнозі погоди на травень.

В східній половині південного федерального округу на тлі можливого дефіциту опадів збережеться загроза посухи, зазначили синоптики.

Галузеві аналітики вже почали знижувати прогнози врожаю зернових на тлі посушливої погоди на півдні країни.

Роман Вільфанд, науковий директор гідрометцентру росії, в п'ятницю схарактеризував погодну ситуацію для посівів як «в цілому нормальну», зазначивши, що вона була задовільною в Південному і Північно-Кавказькому округах, але незначно сприятливою в деяких їхніх районах.

Врожай зерна в росії в 2024 році може знизитися до 132 млн з 144,9 млн т в 2023 році, повідомило минулого тижня міністерство сільського господарства росії.

Читайте також: російська пшениця продовжує домінувати на міжнародних тендерах і тисне на ціну європейської зернової

  • У 2024 році росія планує експортувати до 70 млн т зерна. У 2023 році рф експортувала 66 млн т зерна, у тому числі 51 млн т пшениці.
  • У 2023 році створена росіянами держкомпанія вивезла з окупованої частини Запорізької області майже 212 тис. т зерна приблизною вартістю $46 млн. Його вивозять у Туреччину, Лівію та Ізраїль, а причетні до цього також європейські компанії.
  • У квітні уряд росії встановив додаткову частину квоти на експорт зерна обсягом 5 млн т. Вона діятиме до 30 червня цього року. 
Виконано за допомогоюDisqus