Ціни на ріпак нового врожаю знаходяться в межах 400$/т — аналітикиня

За даними учасників ринку, ріпак нового врожаю контрактується в межах 400$/т з поставкою до глибоководних портів у серпні, повідомила аналітикиня Argus Media Христина Яворська.

«При цьому не виключається можливість поставок і до портів Дунаю, в разі виникнення ускладнень в роботі великих портів через військові ризики», — зазначила вона.

За словами Яворської, в Україні на рівень цін продовжать впливати логістика та можливість використання тих чи інших шляхів експорту.

Вона додала, що зважаючи на низьку маржу переробки олійних на даний час, очікуються не такі високі рівні переробки ріпаку як минулого року та рекордного експорту ріпакової олії. Український врожай будуть охоче імпортувати європейські переробники, особливо в першій половині сезону, коли Україна є основним постачальником до Європи, оскільки там очікується нижче виробництво. 

Читайте також: Маржа переробки ріпаку в ТАС-Агро складає $70-80 на тонні — Заплетнюк

  • Асоціація «Укроліяпром» прогнозує загальний врожай основних олійних культур в Україні у 2024/25 МР на рівні 21 млн т. Це на 3,1% менше, ніж в 2023/24 МР (21,68 млн т).
  • Згідно з оновленим прогнозом Мінагро, врожай зернових та олійних культур цьогоріч складе близько 74 млн т.
Виконано за допомогоюDisqus