Польські фермери завершили блокаду пунктів пропуску на кордоні з Україною

Cьогодні після 10:00 польські фермери припинили блокування руху вантажівкам перед пунктом пропуску «Гребенне-Рава-Руська», повідомляє Держприкордонслужба.

Оформлення та пропуск через кордон вантажівок у двох напрямках здійснюється у звичайному режимі.

Водночас, за наявною інформацією, на в’їзд до Польщі не пропускатимуть вантажівки, які перевозять зернові культури. Даний вид вантажу може слідувати по території Польщі виключно в режимі транзиту.

На цей час з боку суміжної держави накопичення вантажівок не спостерігається, на виїзд з України ваговози рухаються за е-Чергою.

«Висловлюємо вдячність польському Міністерству за конструктивну роботу з розблокування кордону. А також галузевим асоціаціям обох країн. Переговори які тривали були нелегкими, але головне, що ми маємо результат», — зазначив міністр агрополітики Микола Сольський.

Читайте також: Ми втрачаємо ринок, на якому працювали багато років: польський бізнес просить фермерів розблокувати кордон з Україною

  • Наприкінці березня Україна та Польща погодили текст угоди про необхідність запровадження спільного митного контролю на кордоні.
  • Польські ЗМІ повідомили, що у Європейській Комісії нібито обговорюють введення додаткових заходів контролю для українських перевізників в рамках можливих змін до угоди про «транспортний безвіз».
Виконано за допомогоюDisqus