росія атакувала два термінали в порту Південний, один з них належить сінгапурській компанії

Ракетний удар росії зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки, повідомило Мінвідновлення.

«Атаковані два термінали в порту Південний, які спеціалізуються на перевалці агропродукції. Один з терміналів належить всесвітньо відомій сінгапурській компанії, яка працює в Україні з 2004 року та володіє також кількома заводами з переробки агропродукції. Це понад 300 млн доларів інвестицій та майже 1000 робочих місць», — йдеться у повідомленні.

В міністерстві додали, що це вже 39 атака росії по об'єктах портової інфраструктури Одеській області — пошкоджено та частково знищено 215 об’єктів, 153 транспортних засоби, 8 цивільних суден, постраждало 26 цивільних осіб.

  • 8 листопада 2023 року росіяни вдарили протирадіолокаційною ракетою Х-31П в напрямку одного з портів Одещини з літаків тактичної авіації в Чорному морі. Внаслідок атаки пошкоджене судно, загинув лоцман.
  • 6 березня росія атакувала Одесу, окупанти поцілили по морському порту.
  • 10 квітня росіяни завдали удару з тимчасово окупованого Криму по транспортно-логістичній інфраструктурі Одеської області. Під час атаки постраждали двоє залізничників Одеської залізниці, вони з пораненнями і травмами були госпіталізовані.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus