У Польщі заявили, що Варшава і Київ близькі до підписання угоди щодо імпорту сільгосппродукції

Лідер парламентської фракції Польської селянської партії Кшиштоф Пащик повідомив, що Варшава та Київ близькі до угоди про імпорт сільгосппродукції з України.

Про це пише Reuters.

«Я думаю, що можна буде сьогодні-завтра зробити так, щоб те, що іноді називають транзитом, насправді стало транзитом ... Я оптимістично налаштований щодо результатів», — сказав Пащик.

За його словами, сторони «близькі до вирішення цих проблем разом у діалозі» напередодні зустрічі міністра сільського господарства Польщі Чеслава Сєкерського зі своїм українським колегою Миколою Сольським у середу в Варшаві та урядів країн у четвер.

Читайте також: Будемо сподіватися, що потреби в такому рішенні не буде — Сєкерський про заборону транзиту української агропродукції 

Пащик також зазначив, що угода між Польщею та Україною має містити чітко визначені якісні та кількісні квоти на продукти, які можуть залишатися на території Польщі.

Як повідомлялося, 20 березня представники аграрних організацій та міністр сільського господарства Польщі підписали угодуОдин із пунктів передбачає, що міністр сільського господарства має звернутися до прем’єр-міністра Дональда Туска з проханням призупинити транзит сільськогосподарської продукції з України, на яку поширюється ембарго, через територію Польщі.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus