Світовий банк ухвалив $1,5 млрд кредиту Україні, зокрема на розвиток зеленої енергетики та кредитування аграріїв

Рада виконавчих директорів Світового банку схвалила для України новий кредит в рамках Позики на політику розвитку у розмірі $1,5 млрд. Ця позика «Основи зростання» фінансується через Цільовий фонд ADVANCE Ukraine ($984 млн), який підтримало Міністерства фінансів Японії, а також під гарантії Уряду Великої Британії ($516 млн).

Про це повідомила пресслужба Світового банку.

«Попри величезні виклики, Україна здійснює складні реформи з огляду на своє беззаперечне майбутнє в Європейському Союзі та довгострокове процвітання країни. Ми високо оцінюємо та продовжуємо підтримувати українську владу за ці зусилля, які дали змогу зберегти макроекономічну стабільність та спроможність надавати необхідні послуги своїм громадянам. Світовий банк та міжнародні партнери продовжуватимуть надавати підтримку, щоб допомогти українському народу у відновленні та відбудові своєї країни та економіки», — зазначила Віце-президент Світового банку у справах регіону Європи та Центральної Азії Антонелла Бассані.

Читайте також: Світовий банк виділить $700 млн для допомоги українським аграріям 

Позика призначена для підтримання реформи, спрямованої на посилення корпоративного управління державними підприємствами, забезпечення фінансово стійкого та ефективного переходу до зеленої енергетики, спрощення надання кредитів приватному сектору, особливо в сільському господарстві, а також приведення митного законодавства України у відповідність до законодавства Європейського Союзу.

Нагадаємо, Україна отримала близько $390 млн від Японії в рамках проєктів Світового банку. Вони націлені на соціальний захист та відновлення сільського господарства.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus