Аграрні призначення 2024: Березень-квітень

Аграрні призначення 2024: Березень-квітень

Джерело фото: Latifundist.com

Чутки про чергове об’єднання Мінекономіки та Мінагрополітики так поки і не підтвердилися. Кажуть, що вирішеної позиції ще немає. А ще кажуть, що розгляд кадрових ротацій в уряді перенесли на травень.

Хто не в курсі, серед кандидатів на звільнення називали віцепрем’єра та міністра інфраструктури Олександра Кубракова та міністра агрополітики Миколу Сольського. Щодо останнього, то всі, мабуть, слідкували за перипетіями, які минулого тижня розгорнулися навколо нього. Поки все закінчилося тим, що міністр подав у відставку. Рішення про звільнення буде розглянуто на одному з найближчих пленарних засідань Верховної Ради.

Що стосується кадрових перестановок в агробізнесі, то за останні місяці кардинально змінився топменеджемент у материнській компанії FMC. Перейшов у нову компанію колишній топменеджер Bioscience Research BASF, «Укрцукор» отримав нову голову правління, а голова Держпродспоживслужби нових заступників. В МХП з’явилася нова керівниця управління продажів, а в «Алмейда Груп» керівник трейдингового департаменту. Ну і не можемо не відмітити звільнення аналітикині Вікторії Бражко. Куди пішла і чому — в нових АгроПризначеннях.

Яна Кавушевська

Куди: «Укрцукор»

Посада: в.о. голови правління

У березні Яну Кавушевську було обрано виконувачкою обов’язків голови правління «Укрцукор». До неї цю посаду обіймав Назар Михайловин.

Яна Кавушевська з 2016 року очолює департамент земельних питань та комунікацій компанії «УКРПРОМІНВЕСТ-АГРО». До цього працювала в «Астарта-Київ» на позиції керівниці соціальних програм та комунікацій.

Закінчила філологічний факультет (спеціалізація — слов'янські мови та література) та Інститут міжнародних відносин Київського національного університету ім. Т. Шевченка (диплом з міжнародної економіки). Має звання кандидата філологічних наук.

Читати також: Яна Кавушевська про перемовини у Варшаві: Польські виробники цукру бояться «українського демпінгу і непередбачуваності»

Тетяна Алавердова

Куди: МХП

Посада: Керівниця управління продажів

Тетяна Алавердова очолила управління продажів агронапрямку МХП. Як повідомили в компанії, до сфери її компетенції входять продажі зернобобової та олійної групи агропродукції, молоко, ВРХ, продукти рендінгу.

«На новій посаді Тетяна ставить перед собою задачі покращити ефективність бізнес-процесів та збільшити обсяги напрямку трейд», — зауважили в МХП.

З лютого 2015 року Тетяна Алавердова очолювала департамент продажів HarvEast. У період з червня  2022 року по серпень 2023 року займала посаду комерційної директорки та керувала напрямком продажів і закупівель всього холдингу.  

Закінчила магістратуру одного з київських вишів за спеціальністю «Менеджмент проектів і консалтинг». У 2021 році отримала ступінь Еxecutive МВА у Міжнародному інституті менеджменту (МІМ-Київ).

Дмитро Сух

Куди: «Алмейда Груп»

Посада: Керівник трейдингового департаменту

У березні трейдинговий департамент «Алмейда Груп» очолив Дмитро Сух. В компанії вважають, що Дмитро здатен розширити географію продажів, збільшити обсяги торгівлі та номенклатуру товарів.

До нового призначення він працював в G.R. Agro на позиції комерційного директора.

Навчався у Львівському національному університеті імені Івана Франка на факультеті Міжнародних відносин, та в Університеті Лозанни на факультеті Вищих економічних наук.

Пітер Екес

Куди: Harpe Bioherbicide

Посада: Голова правління

У квітні стало відомо, що Пітер Екес, колишній президент Bioscience Research BASF, приєднався до правління Harpe Bioherbicide — компанії, що займається розробкою біогербіцидів. Він виконуватиме обов’язки голови правління.

 «Ми дуже раді використати величезний глобальний досвід Пітера в розробці та впровадженні інновацій у нашу місію зі створення нових природних варіантів боротьби з бур’янами для фермерів і споживачів», — сказав Білл Бакнер, генеральний директор Harpe Bioherbicide.

Пітер Екес також очолить науково-консультативний комітет компанії.

Олег Осіян

Куди: Держпродспоживслужба

Посада: Перший заступник голови

З 4 квітня Кабмін призначив Олега Осіяна першим заступником Голови Держпродспоживслужби. Відомо, що у період з 2018 по 2020 рр. він був директором підприємства «Зерно Агротрейдінг». У 2022-2023 рр. очолював «Агро Девелопмент». А з лютого цього року працював на посаді головного спеціаліста відділу двостороннього співробітництва та співпраці з ЄС Департаменту міжнародного співробітництва, торгівлі та комунікацій Держпродспоживслужби.

Також у лютому призначено заступником голови Держпродспоживслужби Андрія Крейтора. У це відомство він перейшов з «Адміністрації морських портів України».

Курт Брукс

Куди: FMC

Посада: Директор відділу зв’язків з інвесторами

На початку квітня FMC повідомила, що новим директором відділу зв’язків з інвесторами призначено Курта Брукса. З січня 2023 року він обіймав посаду помічника директора відділу зв’язків з інвесторами Абізара Закі. Ще раніше працював у компанії Trinseo у якості менеджера із зв’язків з інвесторами та старшого менеджера із фінансового планування та аналізу.

 «Мені приємно, що Курт очолює відділ зв’язків з інвесторами. Він досвідчений фахівець з ІР, який був близьким партнером Зака та довіреним радником нашої управлінської команди. Крім того, він привносить унікальну перспективу в цю роль, оскільки виріс на фермі, де використовувалися продукти FMC», — сказав Ендрю Сандіфер, виконавчий віце-президент і фінансовий директор FMC.

Курт Брукс отримав ступінь бакалавра фінансів в Університеті Батлера та ступінь магістра ділового адміністрування в Університеті Дрекселя.

Абізар Закі

Куди: FMC

Посада: Віцепрезидент із корпоративної стратегії

На початку квітня FMC повідомила, що віцепрезидентом із корпоративної стратегії призначено Абізара Закі (Abizar «Zack» Zaki).

Абізар Закі має більш 10-річний досвід роботи в корпорації FMC. Займав керівні ролі в корпоративній стратегії та розвитку, був бізнес-директором FMC Global Specialty Solutions. З 2021 року обіймав посаду директора зі зв’язків з інвесторами. На початку своєї кар’єри консультував клієнтів у хімічній промисловості щодо стратегії та злиття та поглинання (M&A) у Booz&Company, а також працював інженером з автоматизації в Honeywell.

Отримав ступінь бакалавра хімічної інженерії в Інституті хімічної технології в Мумбаї (Індія), і ступінь магістра ділового адміністрування в Університеті Дьюка.

Баррі Кроуфорд

Куди: FMC

Посада: Керівник з трансформацій

З 1 березня корпорація FMC призначила нового керівника з трансформації. Ним став Баррі Кроуфорд (Barry Crawford). Раніше він займав посаду віцепрезидента з операцій. 

На новій посаді він буде відповідати за скорочення витрат під час переходу на нову операційну модель діяльності компанії.

Таїса Хугейнер

Куди: FMC

Посада: Виконавча віцепрезидентка з операцій, ланцюгів поставок та закупок

Таїса Хугейнер (Thaisa Hugenneyer), віцепрезидентка із закупівель, логістики та глобальних об’єктів, з 1 березня призначена виконавчою віцепрезиденткою з операцій, ланцюгів поставок та закупок FMC.

Окрім своїх поточних обов’язків, Таїса Хугейнер буде відповідати за виробництво, ланцюги постачання, а також організацію охорони навколишнього середовища, здоров’я та безпеки (EHS).

«Таїса привносить у свою нову посаду більш ніж 25-річний досвід керівництва закупівлями, логістикою та основними трансформаціями бізнес-процесів у FMC та інших провідних хімічних компаніях. Вона ідеально підходить для того, щоб взяти на себе розширену відповідальність за виробництво, ланцюг постачання та EHS», — повідомили в компанії.

Додамо також, що FMC з 1 квітня призначила нового віцепрезидента FMC North America (Північна Америка) — Даррена Ділленбека (Darren Dillenbeck). А віцепрезидентом і президентом в Латинській Америці став Ренато Гімарайш (Renato Guimarães).

Агровтрати

Ольга Шевченко

Звідки: Держпродспоживслужба

Посада: Заступниця голови

3 квітня Кабмін звільнив Ольгу Шевченко з посади заступниці голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів у зв’язку із закінченням строку призначення на посаду. Нагадаємо, цю посаду вона займала з лютого 2019 року.

 «Сьогодні мій останній робочий день та завершення мого досвіду державної служби довжиною у 13 фантастичних років. Ветеринарна освіта дала можливість не тільки реалізуватися у професійній площині, а й вийти на міжнародну арену і створити мережу дружнього та професійного нетворкінгу», — написала Ольга Шевченко на своїй сторінці у Facebook.

Вікторія Блажко

Звідки: Argus AgriMarkets

Посада: Керівниця відділу аграрних ринків в Чорноморському регіоні

У березні Вікторія Блажко повідомила, що ще на початку лютого пішла з посади керівниці відділу аграрних ринків в Чорноморському регіоні, редакторки видання Argus AgriMarkets.

«…тим самим поставивши на паузу, а можливо і зовсім завершивши, великий період мого життя під назвою «Робота в сфері агроаналітики». За 15 років роботи в цій сфері я досягла всього, чого хотіла і навіть більше, і мені просто стало бракувати місця для подальшого розвитку і реалізації своїх нових амбіцій. Публічні виступи, які стали одним із ключових елементів мого особистого та професійного успіху, в останні п’ять років захопили мене настільки, що в один момент переважили собою аналітичну складову моєї роботи», — написала Вікторія Блажко у Facebook.

І додала, що тепер займається тим, що буде «вчити людей проявляти себе через публічні виступи, щоб розвиватися, зростати і заробляти».

Виконано за допомогоюDisqus